Новости Вести Elitte Sofa

ЕКО МЕБЕЛ: Avon Natural -Нов природен материјал за тапацир во Елит СОФА

0 Comments
2327

Враќањето кон природата и сето она што го препознаваме како природно денес е поизразено од кога било. Забрзаниот живот понекогаш не ни дозволува да поминеме онолку време уживајќи во благодетите на природата. Токму затоа пронајдовме начин како природата да ја доведеме во топлината на Вашата дневна соба. Освен бројните колекции на природна кожа како докажан избор при купувањето мебел, сега ви го претставуваме и материјалот со изглед на лен - Avon NATURAL, Колекција материјали е составена од природни влакна кои ќе создадат неповторливо чувство на природата во Вашиот дом. Сите модели на софи, гарнитури, фотелји и лежаи од програмата на Elitte SOFA може да бидат изработени во овој материјал.

Материјалот AVON со изглед на лен се состои од 56% памук, 24 % високза и 20% лен.Не содржи алергерни бои, азо бои, ниту формалдехиди. Материјалот е достапен во 13 бои, а неговите технички спецификации се следните:

CTL test results

Composition:

Backing fabric: 56% BW - 24% CV - 20% LI

Strength: 1.1 mm ± 2%

Weight: 404 g/lfm ± 5%

Width: 140 cm ± 2%

Tear strength (EN ISO 13934-1)

Warp: 820 N / 33.7%

Weft: 663 N / 24.1%

Tensile strength (EN ISO 13937-3)

Warp: 46.4 N

Weft: 62.7 N

Seam slippage resistance (EN ISO 13936-2)

Warp: 2.3 mm

Weft: 5 mm

Abrasion resistance (Martindale): 44,000 rounds

Pilling test (EN ISO 12945-2): 4

Fastness to light (EN ISO 105-B02): 4

Fastness to rubbing (EN ISO 105-X12)

Dry: 5

Wet: 5

Cigarette test (BS 5852 Part 1): Passed

Stain-resistant finish: On inquiry

Washing: No

Chlorination: Yes

Drying: Yes

Iron: No

Dry cleaning: No

0.0
Last Modified: Monday 21 December 2015 14:08
Related Articles: ​Попуст на сите модели во виолетов микрофибер! ​Салонски САЕМ ЗА МЕБЕЛ 2019 во Elitte SOFA 8 предлози за тренди софи/гарнитури за 2019 година ​Започнаа есенските попусти во Елит СОФА ​Елит СОФА е победник на изборот за најдобро аранжиран излог со мебел со италијански дизајн САЕМ за мебел 2018 во салонот на Елит СОФА Округли теписи во природни материјали – тренд што мора да го имате дома! Сите софи на попуст од -20% во повеќето штофови и микрофибер ​Роденденски попусти во Елит СОФА до -40% ​Ролер - софа која за неколку секунди се претвора во спална